کاخ سفید امروز در خبری اعلام کرد که دولت آمریکا ۸٫۵ میلیارد دلار به اینتل کمک مالی میکند تا در کنار ۱۱ میلیارد دلار وامی که به این تراشهساز اهدا میشود، مجموع رقم کمکهای دولتی به تیم آبی به ۱۹٫۵ میلیارد دلار برسد. این شرکت همچنین در مسیر دریافت چندین کمک مالی و معافیت مالیاتی دیگر قرار دارد تا مجموعاً برای توسعه خطوط تولید تراشه خود در چهار ایالت آمریکا ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه کند.
بهگزارش رویترز، دولت ایالاتمتحده امروز اعلام کرد که از طریق قانون CHIPS میلیاردها دلار به اینتل کمک مالی اعطا میکند. بهدنبال اعلام این خبر سهام این شرکت در ساعات پیش از آغاز بازار بورس، ۴ درصد رشد کرد.
طبق برنامه پنج ساله اینتل، این غول تراشهسازی میخواهد ازجمله در زمینهای خالی کلمبوس، اوهایو بزرگترین کارخانه تولید تراشه هوش مصنوعی در جهان را تا حدود سال ۲۰۲۷ بسازد. اینتل همچنین در نیومکزیکو، اورگان و آریزونا فعال خواهد شد تا خطوط تولید تراشه خود را به خاک آمریکا برگرداند.
آمریکا به اینتل میلیاردها دلار کمک مالی اعطا میکند
این کمک مالی از سوی دولت جو بایدن برای ایجاد تحولی عظیم در صنعت تراشهسازی آمریکا اعطا خواهد شد. اینتل تا دههها بزرگترین سازندهٔ سریعترین و کوچکترین تراشههای دنیا محسوب میشد و محصولات خود را با قیمت بالایی میفروخت.
اما این شرکت در دهه ۲۰۱۰ از TSMC عقب ماند و حاشیه سود آن کاهش چشمگیری پیدا کرد تا بتواند با عرضه ارزانتر محصولاتی که دیگر پیشگام محسوب نمیشد، در بازار باقی بماند. بااینحال، «پت گلسینگر»، مدیرعامل اینتل در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که این شرکت دوباره میخواهد پادشاه بازار تراشهسازی در جهان شود.
گلسینگر حالا میگوید حدود ۳۰ درصد از این ۱۰۰ میلیارد دلار صرف هزینههای ساختوساز ازجمله نیروی کار خواهد شد. مابقی این پول نیز صرف خرید تجهیزات تولید تراشه از شرکتهایی مثل ASML، توکیو الکترون و Applied Materials میشود.
گلسینگر پیشتر گفته بود بیش از سه دهه طول کشید تا این شرکت بازار خود را از دست بدهد، و با کمک قانون CHIPS نیز نمیتوان ظرف مدت سه تا پنج سال این جایگاه را دوباره بهدست آورد.
منبع: https://digiato.com/tech/us-awards-intel-8-5b-dollars