رشد خودروهای برقی (EVs) در بریتانیا به اوج رسیده است و خودروسازان را بر آن داشته تا از طریق کاهش مالیات برای مصرف کنندگان، از دولت حمایت کنند.
انجمن سازندگان و بازرگانان موتور (SMMT) که نماینده خودروسازان بزرگی مانند جگوار لندرور، نیسان و بیامو است، فاش کرد که تقریباً یک خودرو از هر شش خودروی جدید ثبتشده در بریتانیا در سال گذشته، باتریدار بوده است، نرخی که با نرخ قبلی مطابقت دارد. سال ، طبق گزارش بلومبرگ.
برای احیای پذیرش خودروهای برقی، SMMT از دولت میخواهد مالیات بر ارزش افزوده (VAT) خودروهای برقی را به نصف کاهش دهد و برای مدتی محدود به ۱۰ درصد برساند. کاهش مالیات بر ارزش افزوده پیشنهادی برای سه سال تخمین زده می شود که حدود ۷٫۷ میلیارد پوند (۹٫۸ میلیارد دلار) برای مصرف کنندگان صرفه جویی کند و اضافه شدن ۲۷۰۰۰۰ خودروی برقی دیگر در جاده ها را تسهیل کند.
این اقدام همچنین به خودروسازان در اجرای دستور جدید بریتانیا کمک میکند، به طوری که ۲۲ درصد از فروش هر تولیدکننده در سال ۲۰۲۳ باید بدون آلایندگی باشد و تا سال ۲۰۳۰ به تدریج به ۸۰ درصد افزایش یابد.
مایک هاوز، مدیر اجرایی SMMT تاکید کرد که در حالی که یک دستور می تواند عرضه را تحریک کند، نمی تواند تقاضا را افزایش دهد. او بر نیاز به مشوق هایی برای تشویق مصرف کنندگان خصوصی به استقبال از خودروهای الکتریکی و دستیابی به اهداف بلندپروازانه تعیین شده توسط دولت تاکید کرد.
با وجود اینکه بریتانیا دومین بازار بزرگ خودروهای الکتریکی در اروپا است، اما از نظر سهم بازار از کشورهایی مانند آلمان و فرانسه عقبتر است. فقدان مشوقهای خرید خودروهای برقی وضعیت را پیچیدهتر میکند، زیرا بریتانیا کمک هزینه خودروی پلاگین خود را در ژوئن ۲۰۲۲ پایان داد. SMMT معتقد است که معرفی مجدد مشوقها برای افزایش علاقه مصرفکنندگان به خودروهای برقی ضروری است.
دستور خودروهای بدون آلایندگی بریتانیا که پس از اعلام نخست وزیر ریشی سوناک در سپتامبر نهایی شد، امکان خرید خودروهای بنزینی و دیزلی را تا سال ۲۰۳۵ فراهم می کند.
در حالی که ثبت نام کلی خودروهای جدید با افزایش ۱۸ درصدی در سال گذشته به ۱٫۹ میلیون دستگاه رسید، تقریباً ۱۸ درصد کمتر از سطح قبل از همه گیری بود. خریداران تجاری و ناوگان منجر به این رشد شدند و SMMT پیشبینی میکند که در سال آینده ۴ درصد افزایش فروش داشته باشد. با این حال، بخش خودروهای برقی با چالشهایی مواجه است که کسبوکارها و خریداران ناوگان بر بازار تسلط دارند، که عمدتاً به دلیل مشوقهای مالیاتی قانعکننده است، در حالی که مصرفکنندگان خصوصی در پذیرش خودروهای برقی عقب ماندهاند و تنها یکی از یازده خریدار را تشکیل میدهند.
(با ورودی های نمایندگی ها)
منبع: https://www.firstpost.com/tech/rude-awakening-ev-sales-stagnate-in-the-uk-carmakers-ask-government-for-subsidies-cuts-in-vat-13579902.html