بارش شهابی جوزایی یکی از بزرگترین بارشهای شهابی سالانه است که با وجود آن مردم سراسر جهان میتوانند شهابهای آسمانی را تماشا کنند. شب گذشته این پدیده زیبا به اوج خود رسیده است و یک فضانورد دانمارکی به نام «آندریاس موگنسن» ویدیو کوتاهی را به اشتراک گذاشت که نشان میدهد یک شهاب از فضا و بهویژه ایستگاه فضایی بینالمللی که حدود ۴۰۰ کیلومتر با ما فاصله دارد، چگونه بهنظر میرسد.
پدیده بارش شهابی زمانی اتفاق میافتد که تکهای از سنگ یا غباری که در فضا حرکت میکند با سرعت زیاد به جو زمین برخورد کرده و این امر باعث سوختن آن میشود. در این فرآیند، یک دنباله سفید روشن در آسمان ایجاد میشود.
موگنسن که ویدیو خود را در شبکه اجتماعی ایکس به اشتراک گذاشته است، مینویسد:
«چند هفته پیش بهاندازه کافی خوششانس بودم تا یک شهاب را در ویدیو ضبط کنم. حضور آن در یک چشم برهم زدن تمام شد و قسمت دوم ویدیو نشان میدهد که سرعت آن کم شده است. مسیر حرکت شهاب مستقیم است، اما به دلیل حرکت دست من کج و معوج بهنظر میرسد.»
بارش شهابی جوزایی
بارش شهابی جوزایی از جمله پدیدههای جذاب آسمان محسوب میشود که در آن ممکن است بیش از ۱۰۰ شهاب در ساعت دیده شوند و همچنین برای مشاهده آنها به تجهیزات تخصصی نیاز ندارید. همچنین تماشای آنها در محیطهایی با آسمان صاف بسیار جذابتر از ویدیوی موگنسن بهنظر میرسد، زیرا این شهابها با سرعت بالایی در آسمان حرکت میکنند و خطی از نور درخشان ایجاد میکنند.
بارش شهابی جوزایی سال ۲۰۲۳ بین ۱۹ نوامبر (۲۸ آبان) تا ۲۴ دسامبر (۳ دی) رخ می دهد اما در شبهای ۱۳ و ۱۴ دسامبر (۲۲ و ۲۳ آذر) به اوج خود میرسد.
منبع: https://digiato.com/astronomy/astronaut-captures-shooting-star-from-space-station