در اینجا نحوه عملکرد فناوری ورزشی خط دروازه در فوتبال آمده است

در دنیای ورزش پیشرفته امروزی، دوربین‌ها، حسگرها و رایانه‌ها در کنار داوران یا دیگر مقامات ورزشی کار می‌کنند تا عدالت را تضمین کنند. یکی از معروف‌ترین نمونه‌های این فناوری ورزشی جذاب، فناوری خط دروازه (GLT) در فوتبال است. در اصل، نحوه حرکت توپ را ردیابی می کند و به مقامات اطلاع می دهد که توپ از خط دروازه عبور کند یا خیر.

قبل از اینکه فیفا فناوری خط دروازه را به فوتبال بین المللی معرفی کند، تشخیص اینکه آیا توپ از خط دروازه عبور کرده است یا خیر، مشکل و بحث برانگیز بود. از نظر تاریخی، هیئت بین المللی فدراسیون فوتبال (IFAB) نسبت به استفاده از چنین فناوری در داوری فوتبال بدبین بوده است. لیگ برتر این فناوری را در سال ۲۰۰۷ بدون هیچ موفقیتی به IFAB (تنها سازمانی که می تواند آن را تحریم کند) فشار داد. IFAB تنها پنج سال بعد، در سال ۲۰۱۲، پس از فشار دادن فیفا و آزمایش های بعدی، تسلیم شد و آن را به قوانین بازی اضافه کرد. با توجه به اینکه تنیس تقریباً از سال ۲۰۰۳ این فناوری را از طریق Hawk-Eye پیاده سازی کرده است، بسیار دیر شده است.

هیچ سیستم مرکزی برای فناوری خط دروازه فوتبال وجود ندارد. فیفا رویه ای برای صدور گواهینامه دارد تا از استاندارد بودن سیستم ورزشگاه اطمینان حاصل کند. برخی از استادیوم ها از Hawk-Eye استفاده می کنند، برخی دیگر ممکن است GoalControl را انتخاب کنند، و برخی دیگر مانند Cairos Technologies و سیستم GLT آدیداس وجود دارد. بیشتر آنها از ترکیبی از دوربین ها برای ردیابی توپ استفاده می کنند و تعداد کمی نیز منحصراً از حسگرها در توپ یا نزدیک تیر دروازه استفاده می کنند.

محبوب ترین سیستم های GLT کدامند و چگونه کار می کنند؟

از آنجایی که تعداد زیادی سیستم فنی خط دروازه در فوتبال وجود دارد، ما به شما نشان خواهیم داد که محبوب ترین آنها چگونه کار می کنند:

  • Hawk-Eye: اولین بار در سال ۱۹۹۹ توسط پروفسور پل هاوکینز به عنوان راهی برای کمک به قضاوت در بازی ها اختراع شد. این سیستم نظارتی محبوب ترین است و در ورزش های مختلف از جمله کریکت، تنیس و المپیک استفاده می شود. در فوتبال، از شش تا هشت دوربین پرسرعت در هر تیرک دروازه استفاده می‌کند که معمولاً روی سقف و حاشیه ورزشگاه نصب می‌شود. این دوربین ها موقعیت توپ را در زمان واقعی با دقت بالایی می خوانند. لیگ های بزرگ اروپایی مانند لیگ برتر، بوندسلیگا و سری آ از Hawk-Eye استفاده می کنند.
  • GoalControl: این GLT ساخت آلمان بر اساس فناوری مشابه Hawk-Eye است. این دوربین از ۱۴ دوربین استفاده می کند که هفت دوربین در هر پست دروازه است. برای بودن محبوب است سیستم فنی خط دروازه مورد استفاده برای جام جهانی ۲۰۱۴ در برزیل. با این حال، برای عدم دقت شهرت بدی ایجاد کرد. جدا از بعضی ها سردرگمی که در جام جهانی ۲۰۱۴ ایجاد کردلیگ ۱ در سال ۲۰۱۸ به دلیل مشکلات دقت آن را رها کرد و Hawk-Eye را به سمت جلو انتخاب کرد.
  • GoalRef: این سیستم GLT از دوربین استفاده نمی کند، اما از یک میدان مغناطیسی با فرکانس پایین روی قاب تیرک دروازه استفاده می کند. توپ با یک ریزتراشه بین سطح و مثانه نصب شده است که وقتی از خط دروازه می گذرد، زمین را مختل می کند و گل را ثبت می کند. این سیستم و Hawk-Eye دو اولین مورد تایید شده توسط IFAB بودند.
  • Cairos GLT: Cairos Technologies AG و غول ورزشی آدیداس برای ایجاد فناوری خط هدف خود با یکدیگر همکاری کردند. همچنین بر اساس یک میدان مغناطیسی، مشابه GoalRef است. به جای قرار دادن سنسورها روی چارچوب دروازه، این GLT دارای سنسوری در توپ است که با عبور از سیم‌های مسی مدفون در نزدیکی تیرک دروازه شروع به کار می‌کند.

آیا می توانید به فناوری خط هدف کاملاً اعتماد کنید؟

پاسخ کوتاه این است که نه، شما نمی توانید به طور کامل به GLT اعتماد کنید. آنها برای استفاده در کنار صلاحدید داور و سایر مقامات طراحی شده اند. این واقعیت که یک GLT یک گل را پیشنهاد می کند به این معنی نیست که داور باید آن را دنبال کند، اما این یک استدلال تکمیلی قوی است که واقعاً یک گل وجود داشته است. همه GLT ها در مسابقات استاندارد فوتبال، داور را از طریق ساعت خود مطلع می کنند، و سپس او گل را صدا می کند یا نه. در واقع، برخی از لیگ های محبوب مانند MLS هنوز فناوری خط دروازه را ندارند. این گواهی بر این است که فناوری مفیدی است اما ضروری نیست.

فیفا، یکی از اولین پذیرندگان GLT، سیستم را قبل از هر مسابقه ای به طور کامل آزمایش می کند. تست ها ابتدا با تست دروازه بان شروع می شود، جایی که دروازه بان توپ را در حالت کشیده نگه می دارد و از خط عبور می کند. هنگامی که توپ از خط عبور می کند، آنها روی رایانه ها بررسی می کنند که آیا دقیق است یا خیر. سپس دروازه بان توپ را نزدیک سینه خود نگه می دارد و دوباره از خط عبور می کند. این برای اطمینان از اینکه می تواند توپ را در پوشش جزئی تشخیص دهد. در نهایت، آنها از یک تست لغزنده استفاده می‌کنند که در آن یک ماشین توپ را بر حسب میلی‌متر هل می‌دهد و می‌توانند بررسی کنند که دقیقاً چه زمانی سیستم یک گل را تشخیص می‌دهد.


منبع: https://www.slashgear.com/1465737/how-goal-line-sports-tech-works-soccer-football/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *