فن آوری لوازم جانبی و لوازم جانبی
مزایا و معایب شارژ بی سیم: آیا باید دوشاخه را کنار بگذارید؟
آفریقای جدید / شاتراستاک
توسط ندیم سرور/۱۷ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۹:۱۵ صبح EST
شارژ بیسیم یکی از راحتترین نوآوریهایی است که تا به حال صنعت موبایل را به ارمغان آورده است. بله، نه به اندازه صفحهنمایشها یا دوربینهای با وضوح بالا در همه جا حاضر است و نه ارزان است. اما اگر بتوانید آن را بپردازید، شارژ بیسیم میتواند تفاوتی در روال روزمره گوشیهای هوشمند شما ایجاد کند.
اما سوالاتی مانند هر فناوری پرت وجود دارد که هنوز به جریان اصلی تبدیل نشده است. در مورد فناوری بی سیم، رایج ترین سوال این است که آیا این فناوری ایمن است یا خیر. به عبارت ساده، شارژ بی سیم ایمن است. تا زمانی که به محصولات تایید شده پایبند باشید، نه چرخ دنده شارژ ضرری ندارد و نه چیزهای داخل گوشی شما را می شکند.
تنها مشکل شارژ بی سیم این است که قطعه قطعه قطعه است. این بدان معناست که برخی برندها بهترین شارژ بی سیم را روی محصولات اختصاصی خود قفل می کنند. در غیر این صورت، در بخش گوشی های هوشمند، این سفر عمدتا یک سفر قایقرانی آرام و بدون هیچ خطر جدی است. بنابراین، اگر به این فکر میکنید که آیا جدا کردن سیم به نفع شارژ بیسیم بیخطر است، میتوانید با خیال راحت از دومی حمایت کنید.
راحتی
یوتونی/گتی ایماژ
البته یکی از بزرگترین مزایای شارژ بی سیم این است که شما را از دردسر حمل کابل ها و آداپتورهای حجیم خلاص می کند. در واقع به عنوان یک پلتفرم یکسان سازی سخت افزار عمل می کند. تا قبل از سری آیفون ۱۴، اپل شارژ سیمی را به کابل لایتنینگ قفل می کرد، در حالی که گوشی های اندرویدی که از شارژ سیمی فوق سریع پشتیبانی می کنند، به کابل های خاصی نیاز دارند که بتوانند جریان الکتریکی قوی تری را منتقل کنند.
اما وقتی صحبت از شارژ بی سیم می شود، تقریباً همه برندها در یک صفحه قرار دارند. آن استاندارد واحد، شارژ بی سیم Qi است. صرف نظر از نام تجاری گوشی هوشمند در دست شما، تا زمانی که یک سیم پیچ شارژ بی سیم داخل آن باشد و آن را روی یک تشک شارژ بی سیم قرار دهید، می توانید باتری را بدون هیچ گونه سردرد سازگاری شارژ کنید.
تقریباً همه برندهای بزرگ، از اپل و سامسونگ گرفته تا بازیکنان کوچکتر مانند OnePlus، از شارژ بیسیم Qi پشتیبانی میکنند. این در نهایت به ترجیح برند شما برای کیت شارژ و تطبیق پذیری آن از نظر طراحی خلاصه می شود. همچنین می توانید گوشی های هوشمند را در لیست لوازم جانبی قرار دهید. تعداد سالمی از تلفن های پریمیوم، مانند Samsung Galaxy S23 Ultra، امکان شارژ بی سیم معکوس را فراهم می کند. میتوانید یک گوشی دیگر یا لوازم جانبی مانند هدفونهای بیسیم (با قاب) را روی قاب پشتی قرار دهید و پرچمدار سامسونگ از طریق انتقال انرژی بیسیم آن را به خوبی تامین میکند.
عوامل شکلی همه کاره
لی چارلی / شاتر استوک
هنگامی که شارژ بی سیم برای اولین بار به جریان اصلی تبدیل شد، تشک های شارژ ضخیم و حجیم بودند. این دیگر صدق نمی کند، زیرا اصلاحات قابل توجهی در طول سال ها انجام شده است. مثلا، شارژر MagSafe Duo اپل که بهخوبی در یک عرشه کوچک جمع میشود که به راحتی میتوان آن را در جیب کناری کیف قرار داد. جالب اینجاست که دو حلقه شارژ دارد، یکی برای آیفون و دیگری برای اپل واچ.
Stuffcool از فرمول اپل استفاده می کند، اما با کوچک کردن بیشتر طراحی و ارائه سه سیم پیچ شارژ در یک کیت یک گام جلوتر می رود. این شرکت حتی یک آداپتور شارژ ۳۰ واتی با دو پد شارژ مجزا، یکی در بالا و دیگری در زاویه ایستاده، راه اندازی کرده است.
سامسونگ و Stuffcool همچنین پاوربانک هایی با پد شارژ در بالا برای گوشی های هوشمند و سایر گجت های سازگار ارائه می دهند. دسته ای از سازندگان لوازم جانبی نیز کیت های شارژ بی سیم را ارائه می دهند که شبیه پایه های تزئینی هستند و حداکثر سه دستگاه را به طور همزمان در خود جای می دهند. برخی حتی پدهای شارژ را با الهام از تم های فرهنگ پاپ می سازند. به طور کلی، شما با فاکتور فرم محدود نخواهید شد، که از منظر تطبیق پذیری یک پیروزی بزرگ است.
سایش و پارگی کمتر
جولای کو/گتی ایماژ
گوشیهای هوشمند راه طولانی را در ارائه مقاومت در برابر گرد و غبار و آب پیمودهاند، اما غیر قابل نفوذ نیستند. دیدن آسیب پورت غیرمعمول نیست، که میتواند ناشی از تجمع ذرات یا عادتهای ضعیف وصل و قطع برق باشد. آسیبهای مکانیکی و استفاده طولانیمدت نیز میتواند باعث شل شدن پورت USB-C شود که میتواند مانع شارژ، انتقال فایل و حتی تشخیص سیستم برای تعمیر شود.
سپس مشکل آسیب دیدن سیم ها را داریم. جای تعجب است که اپل، محبوبترین برند لوازم الکترونیکی مصرفی جهان، کابلهایی را نیز عرضه میکند که در معرض خطر ساییدگی هستند. شارژرهای بی سیم هیچ یک از خطرات ذکر شده را ندارند. از آنجایی که آنها به روش تماسی متکی هستند که در آن شما به سادگی تلفن را روی یک تشک شارژ قرار می دهید، امکان ورود گرد و غبار یا آب به داخل پورت ها کم است.
ثانیاً، کل فرآیند به مرور زمان منجر به ساییدگی و پارگی مکانیکی نمی شود. در نهایت، شارژرهای بیسیم معمولاً روی یک پایه یا میز قرار میگیرند و نیازی به حمل مثل کیت شارژ سیمی ندارند، بنابراین احتمال آسیبهای مکانیکی یا جا انداختن آنها بسیار کم است.
سرعت
آفریقای جدید / شاتراستاک
واضح است که شارژرهای بی سیم به سرعت ابزارهای شارژ سیمی نیستند. در اینجا می توان چند استثنا قائل شد، اما ما به طور کلی به شکاف بزرگ سرعت شارژ نگاه می کنیم. به عنوان مثال، Samsung Galaxy S23 Ultra را در نظر بگیرید که با اتصال به یک آجر شارژ سازگار می تواند تا ۴۵ وات افزایش یابد. شارژ بیسیم فقط ۱۵ وات است و شارژ بیسیم معکوس حتی کندتر است.
این شکاف برای برندهای چینی آشکارتر می شود. به عنوان مثال، OnePlus 11 از شارژ سیمی ۱۰۰ واتی پشتیبانی می کند، اما بهترین تلاش این شرکت برای شارژ بی سیم حداکثر ۵۰ وات بوده است. با کمال تعجب، این میزان هنوز تقریباً دو برابر چیزی است که اپل در حالت شارژ سیمی اجازه می دهد و سه برابر سریعتر از آن در حالت بی سیم است.
اپل علیرغم اینکه یکی از بزرگترین بازیگران بازار است، باز هم به طرز چشمگیری عقب مانده است. جدیدترین های این شرکت در آیفون ۱۵ هنوز هم کاربران را به سرعت شارژ بیسیم ۱۵ وات محدود میکند، اما این تنها در صورتی است که از دستگاه MagSafe استفاده میکنید. اگر شارژر دارای گواهی Qi دارید، سرعت آن به ۷٫۵ وات خروجی کاهش می یابد.
معمای سازگاری با هزینه
آفریقای جدید / شاتراستاک
همتای بیسیم آن در مقایسه با شارژ سیمی با وجود سرعتهای بسیار پایینتر هنوز بسیار گران است. با انتخاب تطبیق پذیری بیشتر و قابلیت های شارژ چند دستگاهی، قیمت درخواستی بیشتر می شود. علاوه بر این، اکثر برندها بهترین امکانات شارژ بی سیم را به لوازم جانبی گران قیمت خود محدود می کنند.
به عنوان مثال، اپل شارژ بی سیم ۱۵ واتی را حفظ می کند روی لوازم جانبی MagSafe قفل شده است اما تشک های شارژ Qi از برندهای دیگر را به نصف این خروجی محدود می کند. OnePlus همچنین پایه شارژ خود را برای استفاده از مزایای شارژ بی سیم ۵۰ واتی الزامی می کند.
سپس مسئله خود گوشیها مطرح میشود، زیرا شارژ بیسیم – بهویژه نوع سریع آن – معمولاً برای تلفنهای رده بالایی که قیمت آنها یک پنی است، در نظر گرفته میشود. انتخاب مواد مانع برندها می شود، زیرا پشتی های فلزی دیگر گزینه ای نیستند اگر به دنبال اجازه شارژ بی سیم باشند.
این امر باعث میشود آنها یا مواد پلاستیکی داشته باشند (که اغلب خشم خریداران را برمیانگیزد) یا پول خرج کردن برای شیشههای تقویتشده که هزینه تولید تلفنها را افزایش میدهد که در نهایت به خریداران معمولی گوشیهای هوشمند منتقل میشود.
چند نکته مهم
ماریوگوتی/گتی ایماژ
اگر تصمیم خود را برای پذیرش شارژ بی سیم گرفته اید، چند جنبه وجود دارد که ارزش در نظر گرفتن دارد. اول از همه، مطمئن شوید که یک پد دارای گواهی Qi بگیرید زیرا آنها با اکثر تلفن ها و تبلت ها بهترین کار را دارند. دوباره بررسی کنید که شارژری که میبینید واقعاً برای مدل گوشی شما ساخته شده است. میتوان برای فناوریهای اختصاصی مانند MagSafe استثنا قائل شد، اما در بیشتر موارد، Qi راهی است که باید انجام شود.
جنبه دیگری که نباید از آن غافل شوید بررسی اینکه آیا شارژر استانداردهای ایمنی بین المللی را برآورده می کند یا خیر. این مهم است زیرا به این معنی است که شارژر از مواد ایمن ساخته شده است و هیچ چیز مضری منتشر نمی کند. کشورها قوانین متفاوتی دارند، اما به برچسب هایی مانند FCC، CE، RCM، BSMI و KC توجه کنید.
فراموش نکنید که هر چند وقت یکبار به پد شارژ بی سیم خود بدهید. مراقب هرگونه آسیب یا ساییدگی باشید. آن را از گرد و غبار و سایر مواد زائد که ممکن است مانع از خروج گرما شوند، تمیز نگه دارید. و آخرین نکته – همیشه از آداپتور برقی که با شارژر بی سیم شما یا یکی از آداپتورهایی که سازنده توصیه می کند استفاده کنید. استفاده از برخی آداپتورهای تصادفی نه تنها ممکن است شارژر شما را خراب کند، بلکه می تواند خطر آتش سوزی نیز باشد.
منبع: https://www.slashgear.com/1447890/pros-cons-wireless-charging/