اخیراً یک تیم دانشجویی از دانشگاه پرینستون با میانگین سرعت ۱۸۳٫۸ کیلومتربرساعت رکورد سرعت جهانی قایقهای برقی را شکست. این رکوردشکنی در رویدادی از نوع «کیلومتر پروازی» ثبت شد؛ در این نوع رویداد قایق اجازه دارد قبل از ورود به بخشی که در آن رکورد ثبت میشود، سرعت خود را افزایش دهد. پیشتر این رکورد از آن قایق جگوار با سرعت ۱۴۲٫۶ کیلومتربرساعت بود.
براساس گزارش دانشگاه پرینستون، این رکوردشکنی در ۲۶ اکتبر (۴ آبان) در کورس قانونی انجمن قایقهای قدرتی آمریکا (APBA) در دریاچه تاونسند در کارولینای شمالی انجام شد. این کورس از نوع «کیلومتر پروازی» بود که در آن قایق اجازه داشت قبل از ورود به یک بخش آبی به طول ۱ کیلومتر که رکورد قایق در آن ثبت میشود، سرعت خود را افزایش دهد.
سریعترین قایق برقی جهان
برای ثبت چنین رکوردهایی، قایق دو دور ۱ کیلومتری پشت سرهم را میپیماید و میانگین بالاترین سرعت ثبتشده آن محاسبه میشود. راننده این قایق برقی «جان پیترز» حداکثر سرعت ۱۷۸٫۸ کیلومتربرساعت را در اولین دور و ۱۸۹ کیلومتربرساعت را در دور دوم ثبت کرد که میانگین آنها ۱۸۳٫۸ کیلومتربرساعت شد.
قبلاً این رکورد از آن قایق تندرو برقی جگوار بود که پنج سال پیش حداکثر سرعت ۱۴۲٫۶ کیلومتربرساعت را ثبت کرد. در اوایل سال جاری میلادی نیز قایق «ویژن مارین کانادا» رکورد ۱۸۶٫۷ کیلومتربرساعت را به خود اختصاص داد؛ البته این رکورد در رویدادی متفاوت از رویداد «کیلومتر پروازی» بود.
قایق «Big Bird» تیم دانشگاه پرینستون دارای بدنه هیدروپلن (هواپیمای آبی) پرو است. این قایق توسط قایقساز مشهور اد کارلسن در سال ۱۹۹۳ ساخته شده است. در آن سالها این بدنه به موتورهای گازی مجهز بود و رکوردهای چند کیلومتری پروازی را ثبت کرد. اکنون بدنه این قایق ویژه با پیشرانه الکتریکی FM100 Flux Marine اصلاح شده است. این پیشرانه درعین تولید قدرت بیشتر وزن را افزایش نمیدهد. درواقع، وزن کل بیگ برد، با احتساب راننده، فقط ۴۴۲ کیلوگرم است. وزن قایقهای برقی دیگر تا ۱۸۱۴ کیلوگرم نیز میرسد.
به دلیل شکستگی میل پروانه، قایق بیگ برد نتواسنت رکورد خود را جابهجا کند. تیم دانشگاه پرینستون اکنون امیدوار است که پس از تعمیر قایق بتواند حداکثر سرعت متوسط ۱۹۳ کیلومتربرساعت را بزند.
منبع: https://digiato.com/interdisciplinary/princeton-university-student-team-sets-new-electric-boat-speed-record