نظریه انفجار بزرگ تاریک: دانشمندان به دو انفجار بزرگ مشکوک هستند، نه یکی، دومی باعث ماده تاریک شده است.

در یک فرضیه تغییر پارادایم، کیهان‌شناسان وجود “بیگ بنگ تاریک” را به عنوان جایگزینی برای نظریه سنتی بیگ بنگ که میلیاردها سال پیش جهان را به وجود آورد، در نظر می‌گیرند.

این رویداد گمانه‌زنی، که تصور می‌شود اندکی پس از انفجار بزرگ معمولی رخ داده است، به عنوان توضیحی بالقوه برای حضور فراگیر ماده تاریک در کیهان مورد توجه قرار گرفته است.

ماده تاریک که نوعی ماده است، یکی از جذاب‌ترین جنبه‌های جهان ما است که با نور یا میدان‌های الکترومغناطیسی برهم‌کنش نمی‌کند، تقریباً ۲۷ درصد از جهان شناخته‌شده را تشکیل می‌دهد، و در عین حال یکی از گیج‌کننده‌ترین پدیده‌های طبیعی است.

فیزیک، همانطور که امروزه می شناسیم، با چالش های متعددی در توضیح حرکت خوشه های کهکشانی مواجه است، که باعث شده ستاره شناسان وجود ماده غیبی را برای آشتی دادن ناسازگاری های ریاضی پیشنهاد کنند.

مشاهدات اخیر کیهان اولیه که میلیون‌ها سال پس از بیگ بنگ رخ داده است، موقعیت منحصربه‌فردی را برای کنکاش در این بیگ بنگ «تاریک» نظری فراهم می‌کند. کیهان شناسان امیدوارند که بررسی دقیق این لحظات اولیه بتواند اسرار پیرامون ماده تاریک را روشن کند، معمایی که نزدیک به نیم قرن اخترشناسان را به خود مشغول کرده است.

مقاله ای از کاترین فریز و همکارانش که هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است، وقوع یک انفجار بزرگ تاریک را در اولین ماه جهان مطرح می کند. این رویداد، متمایز از تولد انفجاری اولیه کیهان، می تواند انواع مختلفی از ماده تاریک، از جمله “دارکزیلا”های عظیم را ایجاد کند – ذراتی که دارای جرمی ۱۰ تریلیون برابر یک پروتون هستند.

محققان پیشنهاد می‌کنند که یک انفجار بزرگ تاریک تدریجی می‌تواند ذرات سبک‌تر «آدم‌خوار تاریک» تولید کند که در طی برخوردها درگیر فرآیند جذب می‌شوند. مشابه با یکی از نامزدهای ماده تاریک که به عنوان «ذرات عظیم با تعامل ضعیف» (WIMPs) شناخته می‌شود، این ذرات مدت‌هاست که توسط ستاره‌شناسان برای پر کردن شکاف‌ها در مدل استاندارد مطرح شده‌اند.

فریز پیش‌بینی می‌کند که مطالعه امواج گرانشی ناشی از پس‌زمینه امواج گرانشی جهان می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد نظریه انفجار بزرگ تاریک ارائه دهد. این تحقیق با تغییر گسترده‌تری در دیدگاه جامعه نجوم، دور شدن از یک رویداد منحصربه‌فرد جهان‌آفرین به در نظر گرفتن انتقال‌های فازی متعدد که به تدریج اشکال مختلف ماده، از جمله ماده تاریک را به وجود آورد، همسو می‌کند.

هدف دانشمندان با استفاده از تکنیک هایی مانند اندازه گیری اختلالات در سیگنال های ستاره های نوترونی بسیار مغناطیسی به نام تپ اخترها، ردیابی منشا امواج گرانشی است. با مطالعه اولین لحظات جهان از طریق این امواج در فضا-زمان، آنها امیدوارند که به حل معمای وجود ماده تاریک نزدیکتر شوند و به این فکر کنند که آیا “دارکزیلاها” یا “آدمخوارهای تاریک” سهم قابل توجهی در چشم انداز کیهانی اطراف دارند. ما

(با نظر آژانس ها)


منبع: https://www.firstpost.com/tech/dark-big-bang-theory-scientists-suspect-two-major-blasts-not-one-second-one-caused-black-matter-13386282.html

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *