مذاکرات گوگل برای خرید Wiz در معامله‌ای ۲۳ میلیارد دلاری لغو شد

شرکت سرویس‌های امنیت سایبری Wiz از معامله ۲۳ میلیارد دلاری با گوگل کنار کشید. این شرکت حالا به دنبال عرضه اولیه سهام خود در بازار بورس خواهد رفت.

به‌گزارش CNBC، «اساف راپاپورت» مدیرعامل Wiz به کارکنان شرکت اعلام کرد که برنامه عرضه عمومی سهام را دنبال خواهد کرد و از معامله‌ای که قرار بود بزرگ‌ترین خرید تاریخ گوگل باشد، انصراف داده است. این تصمیم، توجه‌ها را به خود جلب کرده و نشان‌دهنده فشارها و چالش‌های موجود در صنعت فناوری است.

راپاپورت در یادداشتی نوشت: «گفتن نه به چنین پیشنهادهای افتخارآمیزی سخت است.» وی افزود که Wiz روی اهداف بعدی خود تمرکز خواهد کرد که عرضه اولیه سهام و دستیابی به یک میلیارد دلار درآمد سالانه است. این شرکت از زمان شروع مذاکرات با گوگل به دنبال هر دو هدف بود.

تغییر مسیر Wiz: از فروش ۲۳ میلیارد دلاری به گوگل تا عرضه اولیه سهام

این معامله ارزش شرکت را تقریباً دو برابر می‌کرد و از ۱۲ میلیارد دلار به ۲۳ میلیارد دلار می‌رساند. Wiz در سال ۲۰۲۰ تأسیس شد و تحت مدیریت راپاپورت به سرعت رشد کرد. این شرکت پس از ۱۸ ماه به ۱۰۰ میلیون دلار درآمد سالانه رسید و سال گذشته به ۳۵۰ میلیون دلار درآمد دست یافت. محصولات امنیتی ابری Wiz شامل پیشگیری، شناسایی فعال و پاسخگویی است که مورد توجه شرکت‌های بزرگ قرار گرفته و می‌توانست به گوگل در رقابت با مایکروسافت کمک کند.

بخش ابری آلفابت با رقابت شدید از سوی مایکروسافت و آمازون روبه‌رو است. این واحد در سال ۲۰۲۳ پس از سال‌ها سرمایه‌گذاری سنگین به سوددهی رسید. با اینکه گوگل کلاود در سال‌های اخیر رشد مداومی داشته است، این واحد به رهبری «توماس کوریان» تحت فشار قرار دارد تا در دوران رونق هوش مصنوعی به رشد خود ادامه دهد.

خروجی‌ها در حوزه فناوری امسال نادر بوده‌اند، زیرا استارتاپ‌ها منتظر بازارهای پذیراتر برای عرضه عمومی سهام هستند.

سرمایه‌گذارانی که صندوق‌های میلیارد دلاری را مدیریت می‌کنند، نیاز به خروجی‌های بیش از ۱۰ میلیارد دلار دارند تا بازدهی قابل‌توجهی برای شرکای محدود خود ایجاد کنند و این رویدادها نادر بوده‌اند.

پس از راه‌اندازی Wiz، همه‌گیری کووید-۱۹ رخ داد. شرکت‌ها به سرعت به استفاده از نرم‌افزارها و زیرساخت‌های مبتنی بر فضای ابری روی آوردند تا به کارکنان خود در کار از راه دور کمک کنند. این تغییر برای Wiz سودمند بود تا بتواند مشکلات امنیتی برنامه‌ها و داده‌ها را در فضاهای ابری عمومی آمازون، گوگل، مایکروسافت و اوراکل شناسایی کند. کمتر از یک سال پس از تأسیس، Wiz اعلام کرد که یک دور تأمین مالی ۱۰۰ میلیون دلاری داشته است.

گوگل در سال ۲۰۲۲ شرکت امنیت سایبری Mandiant را به مبلغ ۵٫۴ میلیارد دلار خریداری کرد. بزرگ‌ترین معامله گوگل همچنان خرید شرکت سازنده سخت‌افزار موتورولا در سال ۲۰۱۲ به مبلغ ۱۲٫۵ میلیارد دلار بوده است. این شرکت در نهایت دارایی‌های موتورولا را به مبلغ ۲٫۹ میلیارد دلار به لنوو فروخت. گوگل اخیراً مذاکرات برای خرید شرکت نرم‌افزاری HubSpot را هم متوقف کرده است.


منبع: https://digiato.com/finance-investment/google-wiz-deal-dead

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *