حسابرسانی که از فولکس واگن به دلیل استفاده از مسلمانان اویغور به عنوان کار اجباری یا بازداشت شده در کارخانه خود در سین کیانگ تحقیق می کنند، می گویند که هیچ مدرکی برای تأیید این ادعا پیدا نکرده اند. به گزارش رویترز، با این حال، آنها همچنین خاطرنشان کردند که جمعآوری دادهها در چین، که اساس چنین تحقیقاتی بود، به روش منحصر به فرد خود چالش برانگیز است.
فولکس واگن متهم شده است که از مسلمانان اویغور بازداشتشده استفاده میکند، کسانی که مجبور به آموزش مجدد و بازآموزی به عنوان «شهروندان ایدهآل چینی» شدهاند، اکنون در کارخانه خود در سین کیانگ. فولکس واگن همواره اطلاع از هرگونه استفاده از کار اجباری در سین کیانگ را رد کرده است.
در اوایل سال جاری، سرمایه گذاران فولکس واگن از خودروساز خواستند تا از SAIC Motor، شرکای آنها در چین، شفاف سازی کند و به دنبال انجام ممیزی مستقل از شرایط کار در سایت خود در سین کیانگ بودند.
این اقدام در پاسخ به سوء استفاده های مستند از جمله بیگاری انبوه در اردوگاه های بازداشت در منطقه و این واقعیت که سهام فولکس واگن توسط سرمایه گذاران بزرگ پس از اعطای رتبه بندی “پرچم قرمز” توسط آژانس رتبه بندی ایالات متحده MSCI به این شرکت بزرگ خودروسازی توسط سرمایه گذاران بزرگ کاهش یافت، انجام شد.
ممیزی ساختگی؟
سرمایه گذاران از جمله Union Investment از فولکس واگن خواسته اند تا پایان سال به این اتهامات رسیدگی کند.
با این حال، چندین شاخص وجود دارد که نشان می دهد حسابرسی با عجله و بر اساس داده های در معرض خطر انجام شده است. این ممیزی که توسط شرکت حقوق بشر آلمانی Loening Human Rights & Responsible Business GmbH انجام شد، طبق گزارش فوق الذکر رویترز شامل ارزیابی های جامع در محل بود.
این فرآیند شامل مصاحبه با پرسنل و بررسی کامل قراردادهای کارکنان و پرداخت حقوق برای ۱۹۷ نفر شاغل در سایت، از جمله موارد دیگر بود. رویترز گزارش داد، با این حال، در طول فرآیند حسابرسی، لونینگ باید دو وکیل محلی چینی را همراهی می کرد.
این روش به قدری ناقص بود که حتی با وجود اینکه لونینگ هیچ مدرکی دال بر استفاده کارخانه از نیروی کار کارآموز پیدا نکرد، آنها به سرعت اضافه کردند که جمعآوری دادهها و انجام چنین تحقیقاتی به روش خاص خود چالش برانگیز است.
“به طور مستقیم قابل قبول است که فولکس واگن می توانست اویغورها را استخدام کند.”
طبق گزارش Table Media، تحقیقات آدریان زنز، محقق و انسان شناس چینی، روابط نزدیک بین سرمایه گذاری مشترک فولکس واگن و سازنده دولتی SAIC و دانشکده فنی صنعت سین کیانگ در ارومچی را نشان می دهد.
زنز ادعا میکند که این مؤسسه آموزشی در منطقه توتونه به عنوان یک مرکز آموزش مجدد و جهتدهی مجدد برای مسلمانان اویغور عمل میکند و هدف آن شکلدهی به شهروندان چینی ایدهآل پس از جدا شدن از خانوادههایشان است.
دانشکده فنی صنعت سین کیانگ مدرکی را در زمینه تولید خودرو ارائه می دهد و فولکس واگن را به عنوان یکی از شرکت هایی که فارغ التحصیلان معمولاً در آن شغل پیدا می کنند، فهرست می کند.
زنز پیشنهاد میکند که «مستقیماً قابل قبول» است که فولکسواگن میتوانست اویغورهایی را که در اردوگاههای بازآموزی بازداشت شدهاند، استخدام کند. این کالج، که با شرکتهایی برای آموزش حرفهای از طریق یکپارچهسازی تحقیقاتی همکاری میکند، ظاهراً فولکس واگن را درگیر میکند، همانطور که در وبسایت کالج نشان داده شده است.
سایه های خاکستری، سایه شک
در حالی که هیچ مدرک قطعی وجود ندارد که فولکس واگن از زندانیان سابق اردوگاههای بازداشت استفاده میکند، این خودروساز آلمانی به شدت به برنامههای کار اجباری سیستماتیک تحت حمایت دولت نزدیک است.
یکی از سخنگویان فولکس واگن به میز میدیا گفت که آنها از هرگونه همکاری با کالج بی اطلاع هستند و به استناد به “تعطیل استخدام در کارخانه” که سال هاست وجود داشته است، اشاره کرد. این سخنگوی در ابتدا جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
آدریان زنز بر نزدیکی فولکس واگن به نقض حقوق بشر تاکید می کند و اظهار می کند که هر شرکتی که در منطقه فعالیت می کند با این مشکل اساسی روبرو است که تا زمانی که مستقیماً تحت تأثیر قرار گیرد، فقط مسئله زمان است.
تحقیقات Zenz مواردی را نشان میدهد که اویغورهای اردوگاههای اسارت فوراً در آموزش حرفهای قرار میگیرند، از جمله موسسات آموزشی که دانشآموزان را برای کار در شرکتهایی مانند فولکس واگن آماده میکنند، که به آژانس رتبهبندی ایالات متحده MSCI نیاز دارد تا رتبه “پرچم سرخ” خود را از دسته مسائل اجتماعی خود حذف کند. MSCI سهام فولکس واگن را به دلیل دخالت در سین کیانگ رد صلاحیت کرده بود.
چرا فولکس واگن از خود راضی است؟
در حالی که این شرکت بر عدم وجود کار اجباری تاکید می کند، منتقدان استدلال می کنند که این مرکز به عنوان نمادی قدرتمند برای دولت چین عمل می کند و رفاه در منطقه را به نمایش می گذارد.
تشدید بررسی حضور فولکس واگن در سین کیانگ با چشم انداز ژئوپلیتیک و اقتصادی در حال تغییر همسو است. این یک معضل برای فولکس واگن است، زیرا همچنان به تجارت در چین متکی است و طبق پرونده های مالی گروه VAG برای آسیای جنوب شرقی، ۱۵ درصد از سود قبل از مالیات و ۳۷ درصد از فروش خودروهای جدید خود را در سال گذشته به خود اختصاص داده است.
پویایی ژئوپلیتیکی در حال تکامل، شرکت را مجبور می کند تا در یک چشم انداز پیچیده با پیامدهایی برای عملیات خود و مهمتر از آن، شهرت آن در سطح جهانی حرکت کند.
منبع: https://www.firstpost.com/tech/volkswagen-may-have-used-forced-uyghur-muslim-labour-in-china-factory-13473262.html