فروش کالاهای دست‌دوم در «دیوار» با زمین چه می‌کند؟

براساس گزارش «دیوار»، ۶۲ درصد از آگهی‌هایی که در دسته‌بندی‌های «کالایی» در سال ۱۴۰۲ منتشر شده‌اند، مربوط به کالاهای دست‌دوم بوده‌اند. دسته‌بندی‌های کالایی شامل چهار دسته اصلی «کالای دیجیتال»، «خانه و آشپزخانه»، «سرگرمی و فراغت» و «وسایل شخصی» می‌شود. در دسته‌بندی‌های دیگر، یا تفکیک نو و دست‌دوم کاملاً بی‌معنی بوده است یا کالاهایی سرمایه‌ای مانند املاک و خودرو هستند که خریدوفروششان در محدوده اقتصاد چرخشی قرار نمی‌گیرد. 

مفهوم «اقتصاد چرخشی» در سال‌های اخیر به‌عنوان راه‌حلی تحول‌آفرین برای رشد پایدار موردتوجه قرار گرفته است. اقتصاد چرخشی بر استفاده هرچه بیشتر از محصولات، مواد و منابع تأکید کرده و سیستمی را ایجاد می‌کند که در آن ضایعات به حداقل می‌رسد و منابع به‌طور مداوم استفاده مجدد یا بازیافت می‌شوند.

کالاهای دیجیتال بیشترین سهم را از اقلام دسته‌دوم آگهی‌شده در دیوار داشته‌اند و ۷۳ درصد کل آگهی‌های این دسته مربوط به کالاهای دست‌دوم بوده است. ۹۲ درصد تلویزیون‌ها و ۸۷ درصد لپ‌تاپ‌هایی که در سال گذشته در دیوار آگهی شده‌اند، اقلام دست‌دوم بوده‌اند. خریدوفروش این دستگاه‌ها معادل جلوگیری از انتشار ۹۳ میلیون کیلوگرم دی‌اکسید کربن در طبیعت است. البته باید این نکته را درنظر داشت که همه این آگهی‌ها منجر به معامله نمی‌شود. 

۷۳ درصد موبایل‌های آگهی‌شده را هم دستگاه‌های دست‌دوم تشکیل می‌دهند. خریدوفروش گوشی‌های همراه در سال گذشته از طریق آگهی‌های دیوار باعث صرفه‌جویی در ۱۱۱ میلیون‌ لیتر آب شده است. همچنین جلوی انتشار بیش از ۶ میلیون کیلوگرم دی‌اکسید کربن گرفته شده است. 

علاوه‌براین، ۶۶ درصد کنسول‌های بازی آگهی‌شده در سال گذشته اقلام دست‌دوم بوده‌اند که بخش قابل‌توجهی از آن‌ها از طریق دیوار معامله شده است. تولید این تعداد کنسول معادل انتشار بیش از ۲۸ میلیون کیلوگرم د‌ی‌اکسید کربن و استفاده از بیش از ۵۶ تن پلاستیک است. 

دیوار می‌گوید با ۵۳ میلیون کاربر توانسته این سهم را در رونق اقتصاد چرخشی ایفا کند. 


منبع: https://digiato.com/iran-technology-news/second-hand-goods-sales-on-divar-impact

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *