در اقدامی استراتژیک برای کاهش خطرات احتمالی ناشی از گسترش تحریمهای ایالات متحده علیه صنعت تراشه چین، تعداد فزایندهای از شرکتهای طراحی نیمهرسانای چینی در حال جذب شرکتهای مالزیایی برای مونتاژ تراشههای پیشرفته، بهویژه واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) هستند. رویترز گزارش داد.
درخواستهای شرکتهای چینی به طور خاص شامل مونتاژ تراشه است، فرآیندی که خارج از محدوده محدودیتهای ایالات متحده است و ساخت ویفرهای تراشه را مستثنی میکند.
قراردادهای محرمانه هویت شرکت های درگیر را احاطه کرده است، اما مشخص شده است که برخی از قراردادها قبلاً نهایی شده است.
با تشدید محدودیتهای ایالات متحده بر فروش پردازندههای گرافیکی پیشرفته که در پیشرفتهای هوش مصنوعی، ابررایانهها و برنامههای نظامی استفاده میشوند، شرکتهای کوچکتر طراحی نیمهرسانای چینی با چالشهایی در تامین امنیت خدمات بستهبندی پیشرفته در داخل دستوپنجه نرم میکنند.
تحریمهای واشنگتن به دنبال محدود کردن دسترسی چین به فناوریهای پیشرفته، شرکتهای چینی را مجبور میکند تا نیازهای مونتاژ خود را فراتر از چین متنوع کنند.
برخی از شرکت های چینی به ویژه به خدمات بسته بندی تراشه های پیشرفته علاقه مند هستند، یک فناوری حیاتی در صنعت نیمه هادی که عملکرد تراشه را به طور قابل توجهی افزایش می دهد.
با این حال، نگرانیها در میان این شرکتها در مورد محدودیتهای صادراتی بالقوه آینده در مورد فناوری پیچیده مورد استفاده در بستهبندی پیشرفته وجود دارد.
مالزی، یک بازیگر کلیدی در زنجیره تامین نیمه هادی ها، در حال ظهور به عنوان یک مقصد مطلوب برای شرکت های چینی تراشه است که به دنبال تنوع بخشیدن به عملیات مونتاژ خود هستند.
طبق گزارشها، شرکتهایی مانند Unisem و دیگر شرکتهای بستهبندی تراشههای مالزیایی شاهد افزایش تجارت و درخواستهای مشتریان چینی هستند.
جان چیا، رئیس یونیسم، بر مشروعیت و انطباق معاملات تجاری آنها تاکید کرد و اظهار داشت که این شرکت این تجمل را ندارد که نگران احتمالات متعدد باشد.
روابط مثبت مالزی با چین، مقرون به صرفه بودن، نیروی کار با تجربه و تجهیزات پیشرفته، آن را به گزینه ای جذاب برای شرکت های طراحی تراشه چینی تبدیل کرده است.
علیرغم نگرانیها در مورد واکنشهای احتمالی ایالات متحده، چیا بر تعهد Unisem به شیوههای تجاری مشروع و منطبق تأکید کرد.
مالزی که در حال حاضر ۱۳ درصد از سهم بازار جهانی بسته بندی، مونتاژ و آزمایش نیمه هادی ها را در اختیار دارد، قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ این سهم را به ۱۵ درصد افزایش دهد.
شرکتهای تراشه چینی که به فرصتهای فراتر از مالزی چشم دوختهاند، در حال بررسی مونتاژ تراشه در کشورهای دیگر مانند سنگاپور هستند.
علاوه بر این، کشورهایی مانند ویتنام و هند فعالانه به دنبال گسترش خدمات تولید تراشه خود هستند و جایگزین هایی را برای مشتریانی که به دنبال به حداقل رساندن خطرات ژئوپلیتیکی بین ایالات متحده و چین هستند، ارائه می دهند.
(با ورودی های نمایندگی ها)
منبع: https://www.firstpost.com/tech/chinese-chip-companies-are-turning-to-malaysia-for-their-high-end-chip-gpu-needs-13517152.html