شرکت «رایمون مدیا»، زیرمجموعه آسیاتک، در سال گذشته درآمد ۹ میلیارد و ۲۷۵ میلیون تومانی بابت مشارکت در اکران فیلمهای سینمایی «ببعی قهرمان» و «صبحانه با زرافهها» داشت. رایمون مدیا از این درآمد با عنوان «خدمات اکران سینمایی» یاد کرده که فعالیت جدید این شرکت است و منجر به سود ناخالص ۲٫۱ میلیارد تومانی شده.
طبق صورتهای مالی حسابرسی شده این شرکت، برای ساخت «صبحانه با زرافهها» حدود ۵ میلیارد و ۷۳۵ میلیون تومان و برای فیلم «ببعی قهرمان» یک میلیارد و ۴۱۰ میلیون تومان هزینه شده است. به نظر میرسد رقمهای اعلام شده تنها بخشی از هزینههای ساخت این دو فیلم باشد که رایمون مدیا طی سال ۱۴۰۲ در آنها مشارکت داشته.
در سرفصل دریافتنیهای این گزارش نیز آمده است که رایمون مدیا باید حدود ۸ میلیارد تومان از «مصطفی حاجی احمد کاشی» دریافت کند. او تهیه کننده فیلم سینمایی «صبحانه با زرافهها» است.
در صورتهای مالی منتهی به ۳۰ دی سال ۱۴۰۲ این شرکت، مبلغ ۵ میلیارد تومان به عنوان پیش پرداخت سرمایهای برای «فیلم برنامه با زرافهها» در سرفصل داراییهای نامشهود ثبت شده بود. در توضیحات بخش پیش پرداخت سرمایهای آمده بود که مبالغ پرداختی برای خرید فیلم، سریال و برنامه در پلتفرم تماشاخونه بوده است.

کاهش فعالیت تماشاخونه در سال مالی ۱۴۰۳
«تماشاخونه»، پلتفرم VOD آسیاتک نیز زیرمجموعه رایمون مدیا به حساب میآید. پلتفرمی که به نظر میرسد فعالیت قابل توجهی در سال گذشته نداشته است. این را میتوان از توضیحات سرفصل «درآمد عملیاتی» رایمون مدیا متوجه شد.
درآمد این مجموعه از نمایش تبلیغات و آگهی از ۲۹ میلیارد تومان در سال مالی ۱۴۰۲ به کمتر از ۲ میلیارد تومان در سال مالی ۱۴۰۳ رسیده است. علت آن نیز این طور توضیح داده شده: «عدم خرید و تولید سریال و فیلم جدید اختصاصی در پلتفرم تماشاخونه.»

همچنین در سال گذشته بیش از ۲ میلیارد میلیون تومان بابت خرید محتوای غیراختصاصی (دوبله و زیرنویس) هزینه شده است.
زیان انباشته ۱۶۴ میلیارد تومانی
فعالیت اصلی رایمون مدیا خرید محتوای غیراختصاصی برای پلتفرم تماشاخونه، اقدامات مرتبط به تبلیغات در راستای درآمدزایی و خدمات فضای کار اشتراکی است.
در صورتهای مالی این شرکت به کمبود تقاضا بابت ارائه خدمت و کاهش نقدینگی اشاره شده است. محدود بودن صنعت ارائه خدمات مدیا در کشور به چند شرکت، نبود امکانات و تخصص کافی در صنایع مختلف جهت بهره برداری از امکانات و متخصصین این صنعت و البته عدم حمایت نهادهای دولتی از جمله دلایلی است که رایمون مدیا مسبب این وضعیت دانسته است.

با توجه به زیان انباشته ۱۶۴ میلیارد تومانی این شرکت، مذاکره و عقد قراردادهای استراتژیک با اپراتورهای اینترنتی و همکاری با شرکتهایی مثل کافه بازار، ویستا مدیا، یکتانت و البته تولیدکنندگان حرفهای محتوا در دستور کار مدیران رایمون مدیا قرار دارد. این شرکت قصد دارد از نظر اندازه و مقیاس به جایگاه برتری در بازار ایران دست یابد.
منبع: https://digiato.com/iran-technology-news/financial-statement-raymon-media-1403