ویندوز ۱۱ در سال ۲۰۲۱ دردسترس کاربران قرار گرفت؛ اما سهم بازار این سیستمعامل همچنان از نسخهی قبلی خود، یعنی ویندوز ۱۰، کمتر است.
گزارش موسسهی StatCounter نشان میدهد که ویندوز ۱۰ با ۶۷٫۲۳ درصد از سهم بازار در رتبهی اول قرار دارد و ویندوز ۱۱ با ۲۸٫۱۸ درصد یک پله پایینتر از ویندوز ۱۰ قرار میگیرد.
پشتیبانی از ویندوز ۱۰ در اکتبر سال ۲۰۲۵ (مهر و آبان ۱۴۰۴) بهپایان خواهد رسید. با این حساب کاربران ۱۹ ماه وقت دارند تا تصمیم بگیرند که آیا میخواهند کامپیوتر شخصیشان را ارتقا دهند یا درمعرض خطر استفاده از سیستمعاملی قدیمی قرار بگیرند.
روند فعلی تغییرات سهم بازار نشان میدهد که عبور ویندوز ۱۱ از ویندوز ۱۰ بسیار بیشتر از ۱۹ ماه طول خواهد کشید. باید دید که آیا پایان پشتیبانی مایکروسافت از ویندوز ۱۰ به تغییر شرایط ویندوز ۱۱ کمکی خواهد کرد یا نه.
غول فناوری اهل ردموند کاربران ویندوز ۱۰ را برای ارتقای سیستمعامل خود به ویندوز ۱۱ با نمایشدادن پیامهای پاپآپ آزاردهنده زیر فشار قرار داده است. درحالیکه دسترسی به ویندوز ۱۱ رایگان است، برخی علاقهای به آپدیت کامپیوتر خود ندارند. بعضی از کاربران حتی برای تمدید زمان پشتیبانی از ویندوز ۱۰ امضا جمعآوری کردهاند.
مایکروسافت به کاربرانش امکان میدهد که با تهیهی سرویس پولی ESU (مخفف Extended Security Updates) پس از پایان پشتیبانی رسمی از ویندوز ۱۰ در سال ۲۰۲۵، همچنان بهروزرسانی امنیتی این سیستمعامل را دریافت کنند. این سرویس در درجهی اول دراختیار سازمانهای تجاری قرار خواهد گرفت.
بسیاری از کامپیوترهای شخصی امکان بهروزرسانی به ویندوز ۱۱ را ندارند و در این شرایط گوگل فرصت را غنیمت شمرده است تا ChromeOS Flex را بهعنوان راهحل این مشکل به کاربران معرفی کند.
ویندوز ۱۱ ویژگی انحصاری بزرگی را ارائه نمیدهد که باعث پیشرفت درخورتوجهی شود. جدول مقایسهی ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱ که در وبسایت رسمی مایکروسافت منتشر شده است، مهر تأییدی بر این حقیقت میزند؛ چراکه ویژگیهای انحصاری ویندوز ۱۱ کمتر از حد انتظار است.
باید دید که آیا تغییرات ویندوز ۱۱ در نواروظیفه، ویژگی Narrator، بخش Task Manager، مدیریت گوشیهای هوشمند، لایو کپشن و قابلیت Windows Studio Effects کاربران را به آپدیت سیستمعامل ترغیب خواهند کرد یا نه.
یکی از قابلیتهایی که ممکن است گیمرها را عاشق ویندوز ۱۱ کند، ویژگی Auto HDR است که باعث بهبود نورپردازی در بازیها خواهد شد. در ابتدا قرار بود برخی ویژگیها مانند DirectStorage و دایرکت ایکس ۱۲ آلتیمیت مختص ویندوز ۱۱ باشند؛ اما مایکروسافت تصمیم گرفت این ویژگیها را به ویندوز ۱۰ نیز منتقل کند.
کامپیوترهای شخصی برخی از کاربران قابلیت پشتیبانی از ویندوز ۱۱ را ندارد و این موضوع یکی از دلایل اصلی اقدامنکردن کاربران برای بهروزرسانی سیستمعامل است.
منبع: https://www.zoomit.ir/os/417736-windows-10-double-market-share-windows-11/