براساس تجزیهوتحلیل فضای اینترنت در ۹ ماه اول سال ۲۰۲۳، حدود ۷۳ درصد از ترافیک اینترنت به باتهایی که فعالیتهای مخرب داشتهاند مربوط میشود. سهم بالای این باتها باعث هدررفتن قابلتوجه منابع ارزشمند میشود. فعالیت این باتها بیشتر در زمینه تصاحب حساب کاربری، وب اسکرپینگ، ایجاد حساب جعلی، مدیریت حساب و سوءاستفاده درون برنامهای است.
براساس گزارش Arkose Labs، در سهماهه سوم سال ۲۰۲۳ باتهای مخرب در پنج دسته اصلی شامل تصاحب حساب کاربری، وب اسکرپینگ، ایجاد حساب جعلی، مدیریت حساب و سوءاستفاده درون برنامهای تسلط داشتهاند. در سهماهه دوم سال ۲۰۲۳ نیز این باتها چنین عملکردهای مخربی داشتند اما در سهماهه سوم فعالیت این باتها بیشتر در بخش درون برنامهای متمرکز بوده است.
افزایش باتهای مخرب در سال ۲۰۲۳
در میان دستهبندیهای فعالیتهای مخرب، کلاهبرداری از طریق پیامک در سه ماهه سوم امسال نسبت به سه ماهه قبلی، ۲,۱۴۱ درصد افزایش داشته است. همچنین حملات به مراکز تماس پشتیبانی مشتری، ۱۶۰ درصد بیشتر شده است. اسکرپینگ که بیشترین افزایش را از سه ماهه اول تا سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ با ۴۳۲ درصد داشته، پتانسیل افزایش بیشتر نیز دارد.
روند روبهافزایش حملات مخرب باتها نشان میدهد که مجرمان سایبری این شیوه عملکرد را بسیار سودآور میدانند. پیشبینی میشود که ادغام هوش مصنوعی با این روند، وضعیت را تشدید نیز کند و همین حالا هم نگرانیهایی درمورد کارآمدی مکانیسمهای دفاعی فعلی ایجاد کرده است. چند ماه پیش، گزارش شد که بینگچت مایکروسافت، بدافزاری را پیشنهاد میدهد که کاربران را به وبسایتهای مخرب هدایت میکند.
درحالی که شیوع باتهای مخرب باعث نگرانی است، همچنین باید به باتهای مفیدی اشاره کرد که به اکوسیستم آنلاین کمک میکنند. بسیاری از این باتها عملکردهای مفیدی مانند ایندکسکردن وبسایت برای موتورهای جستجو، انجام وظایف اولیه خدمات مشتری و مدیریت رسانههای اجتماعی را ارائه میدهند.
منبع: https://digiato.com/internet-network/malicious-bots-make-up-73-of-internet-traffic