یک مطالعه اخیر نگرانیهایی را در مورد افزایش سریع بیماریهای مشترک بین انسان و دام که از حیوانات منشأ میگیرد و به انسان منتقل میکند، ایجاد کرده است که به طور بالقوه منجر به افزایش دوازده برابری مرگ و میر تا سال ۲۰۵۰ نسبت به سال ۲۰۲۰ میشود. موردی که چند سال پیش داشتیم، شایع تر و کشنده تر می شود.
محققان تجزیه و تحلیل گسترده ای از تقریباً شش دهه داده های اپیدمیولوژیک انجام دادند که روند نگران کننده ای را در فرکانس فزاینده رویدادهای سرریز بیماری مشترک بین انسان و دام نشان داد.
این مطالعه که در مجله BMJ Global Health منتشر شده است، بر نقش مهم بیماریهای مشترک انسان و دام در همهگیریهای معاصر، از جمله همهگیری COVID-19، که اعتقاد بر این است که منشأ مشترک بین انسان و دام دارد، تأکید میکند.
این بیماری ها می توانند از طریق تماس مستقیم با حیوانات، ناقلانی مانند کنه و پشه، قرار گرفتن در معرض زیستگاه و مصرف آب و غذای آلوده به انسان منتقل شوند.
محققان شرکت بیوتکنولوژی ایالات متحده Ginkgo Bioworks تجزیه و تحلیل خود را بر روی چهار نوع پاتوژن مشترک بین انسان و دام متمرکز کردند: فیلوویروس ها (مانند ابولا و ماربورگ)، SARS Coronavirus 1 (عامل SARS)، ویروس Nipah (مرتبط با تورم مغز) و ویروس Machupo (مسئول بیماری). تب هموراژیک بولیوی).
یافتههای مطالعه نشان میدهد که تعداد اپیدمیهای سرریز با نرخ سالانه نزدیک به ۵ درصد در حال افزایش بوده و مرگ و میرهای گزارش شده سالانه ۸٫۷ درصد افزایش یافته است. در صورت تداوم این روند، تخمین زده میشود که این عوامل بیماریزا میتوانند چهار برابر بیشتر رویدادهای سرریز را ایجاد کنند و در سال ۲۰۵۰ در مقایسه با سال ۲۰۲۰ منجر به دوازده برابر مرگ و میر شوند.
در حالی که تغییرات آب و هوایی ناشی از انسان با افزایش احتمالی بیماری های مشترک بین انسان و دام همراه بوده است، تعیین تأثیر دقیق آن بر سلامت جهانی همچنان چالش برانگیز است.
محققان پیشنهاد میکنند که تخمینهای آنها احتمالاً محافظهکارانه است، زیرا آنها فقط معیارهای گنجاندن خاص برای پاتوژنها را در نظر گرفتند و تأثیر قابلتوجهی از همهگیری COVID-19 را که بسیار فراتر از مقیاس رویدادهای قبلی است، در نظر نگرفتند.
این مطالعه بر نیاز به اقدام فوری برای رسیدگی به این خطر فزاینده سلامت جهانی تأکید می کند.
در حالی که برنامههای نظارتی متعدد و پیشنهادهای آمادگی همهگیری پیشنهاد شدهاند، ترکیب دقیق اقدامات مورد نیاز همچنان نامشخص است، اما این مطالعه بر نیاز مبرم برای مقابله با این تهدید رو به گسترش برای سلامت جهانی تأکید میکند.
منبع: https://www.firstpost.com/tech/animal-to-human-infections-will-cause-12-times-more-deaths-than-covid-by-2050-finds-study-13359362.html