اولین تصاویر خیره کننده ای که توسط تلسکوپ اقلیدس شکارگر ماده تاریک گرفته شده است را ببینید

آژانس فضایی اروپا (ESA) اولین تصاویر تمام رنگی گرفته شده توسط تلسکوپ فضایی اقلیدس را منتشر کرده است. اوایل سال جاری راه اندازی شد برای بررسی اسرار ماده تاریک و انرژی تاریک. اقلیدس یک منطقه عظیم از آسمان را برای ساختن یک نقشه سه بعدی از کیهان تصویر می کند و به محققان کمک می کند تا ماده تاریکی را که در اطراف کهکشان ها جمع شده و انرژی تاریکی را که با گرانش مقابله می کند تا کهکشان ها را از هم جدا کنند، ردیابی کنند.

سحابی سر اسب که با نام بارنارد ۳۳ نیز شناخته می شود، بخشی از صورت فلکی شکارچی است. حدود ۱۳۷۵ سال نوری از ما فاصله دارد و نزدیک ترین منطقه ستاره ساز غول پیکر به زمین است. با اقلیدس که این تصویر را گرفته است، دانشمندان امیدوارند سیارات کم نور و دیده نشده زیادی به جرم مشتری را در دوران نوزادی آسمانی خود و همچنین ستاره های کوچک بیابند. ESA/Euclid/Euclid Consortium/NASA، پردازش تصویر توسط J.-C. Cuillandre (CEA Paris-Saclay)، G. Anselmi; CC BY-SA 3.0 IGO

اقلیدس با میدان دید وسیع طراحی شده است، به این معنی که بر خلاف تلسکوپ هایی مانند تلسکوپ فضایی جیمز وب است که برای نگاه کردن به اهداف خاص با وضوح بسیار بالا طراحی شده است. در عوض، اقلیدس به یک منطقه بزرگ نگاه می کند تا مناظری را به تصویر بکشد که یک سوم آسمان را پوشش می دهد و میلیاردها کهکشان را در بر می گیرد. با این حال، اقلیدس هنوز به اندازه کافی قدرتمند است که بتواند اهدافی را با جزئیات خیره کننده ببیند، مانند این تصویر از سحابی معروف سر اسب که در فاصله ۱۳۷۵ سال نوری از ما قرار دارد.

با این حال، در درجه اول از اقلیدس برای مشاهده کهکشان ها در مقیاس بزرگتر استفاده می شود، مانند تصویری که خوشه پرسئوس را نشان می دهد. این خوشه شامل هزاران کهکشان است که صدها هزار کهکشان دیگر در پس زمینه قابل مشاهده هستند.

یکی از اولین تصاویر ثبت شده توسط اقلیدس، خوشه پرسئوس را نشان می دهد، گروهی متشکل از هزاران کهکشان که در فاصله 240 میلیون سال نوری از زمین قرار دارند.  نزدیکترین کهکشانها به صورت ساختارهای چرخشی ظاهر می شوند در حالی که صدها هزار کهکشان پس زمینه فقط به صورت نقاط نورانی قابل مشاهده هستند.
یکی از اولین تصاویر ثبت شده توسط اقلیدس، خوشه پرسئوس را نشان می دهد، گروهی متشکل از هزاران کهکشان که در فاصله ۲۴۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارند. نزدیکترین کهکشانها به صورت ساختارهای چرخشی ظاهر می شوند در حالی که صدها هزار کهکشان پس زمینه فقط به صورت نقاط نورانی قابل مشاهده هستند. ESA/Euclid/Euclid Consortium/NASA، پردازش تصویر توسط J.-C. Cuillandre (CEA Paris-Saclay)، G. Anselmi; CC BY-SA 3.0 IGO

ما هرگز تصاویر نجومی مانند این را ندیده بودیم که حاوی این همه جزئیات باشد. آنها حتی زیباتر و واضح تر از چیزی هستند که می توانستیم انتظارش را داشته باشیم و بسیاری از ویژگی های قبلاً دیده نشده در مناطق شناخته شده کیهان مجاور را به ما نشان می دهند. اکنون ما آماده ایم. رنه لوریج، دانشمند پروژه اقلیدس ESA، در یک مقاله گفت: برای مشاهده میلیاردها کهکشان و مطالعه تکامل آنها در زمان کیهانی. بیانیه.

کهکشان مارپیچی IC 342 که در فاصله 11 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد، در پشت هواپیمای شلوغ کهکشان راه شیری قرار دارد: غبار، گاز و ستاره ها آن را از دید ما پنهان می کنند.  اقلیدس از ابزار مادون قرمز نزدیک خود برای بررسی غبار و مطالعه آن استفاده کرد.
کهکشان مارپیچی IC 342 که در فاصله ۱۱ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد، در پشت هواپیمای شلوغ کهکشان راه شیری قرار دارد: غبار، گاز و ستاره ها آن را از دید ما پنهان می کنند. اقلیدس از ابزار مادون قرمز نزدیک خود برای بررسی غبار و مطالعه آن استفاده کرد. ESA/Euclid/Euclid Consortium/NASA، پردازش تصویر توسط J.-C. Cuillandre (CEA Paris-Saclay)، G. Anselmi; CC BY-SA 3.0 IGO

اقلیدس تصاویر تست اولیه در آگوست امسال منتشر شد، اما بلافاصله پس از توسعه تلسکوپ مشکل با سیستم هدایت آن است. ابزاری که برای قفل کردن روی ستارگان طراحی شده بود به طور متناوب از کار می افتاد و باعث خطا می شد. خوشبختانه این موضوع بود با یک به روز رسانی نرم افزار رفع شد در ماه اکتبر، و تلسکوپ اکنون قادر به گرفتن این تصاویر زیبا از اهداف مختلف است.

کهکشان NGC 6822 در فاصله 1.6 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد.  اقلیدس توانست این منظره از کل کهکشان و اطراف آن را با وضوح بالا در حدود یک ساعت به تصویر بکشد، که با تلسکوپ های زمینی یا تلسکوپ های هدفمند (مانند Webb ناسا) که میدان دید باریک تری دارند، امکان پذیر نیست.
کهکشان NGC 6822 در فاصله ۱٫۶ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد. اقلیدس توانست این منظره از کل کهکشان و اطراف آن را با وضوح بالا در حدود یک ساعت به تصویر بکشد، که با تلسکوپ های زمینی یا تلسکوپ های هدفمند (مانند Webb ناسا) که میدان دید باریک تری دارند، امکان پذیر نیست. ESA/Euclid/Euclid Consortium/NASA، پردازش تصویر توسط J.-C. Cuillandre (CEA Paris-Saclay)، G. Anselmi; CC BY-SA 3.0 IGO

“اولین تصاویر اقلیدس آغاز عصر جدیدی از مطالعه ماده تاریک و انرژی تاریک است.” گفت مایک سیفرت، دانشمند پروژه اقلیدس در آزمایشگاه رانش جت ناسا. “این اولین تلسکوپ فضایی است که به مطالعات جهان تاریک اختصاص داده شده است، و مقیاس خالص داده هایی که ما از آن به دست می آوریم متفاوت خواهد بود. اینها اسرار بزرگی هستند، بنابراین برای بین المللی هیجان انگیز است. جامعه کیهان شناسی برای دیدن این روز بالاخره فرا می رسد.”

این تصویر درخشان نمای اقلیدس را از یک خوشه کروی نشان می دهد - مجموعه ای از ستارگان گرانشی که کاملاً یک کهکشان را تشکیل نمی دهند - به نام NGC 6397. هیچ تلسکوپ دیگری نمی تواند کل خوشه کروی را در یک رصد ثبت کند و ستاره های زیادی را در آن تشخیص دهد. .  .
این تصویر درخشان نمای اقلیدس را از یک خوشه کروی نشان می دهد – مجموعه ای از ستارگان گرانشی که کاملاً یک کهکشان را تشکیل نمی دهند – به نام NGC 6397. هیچ تلسکوپ دیگری نمی تواند کل خوشه کروی را در یک رصد ثبت کند و ستاره های زیادی را در آن تشخیص دهد. . . ESA/Euclid/Euclid Consortium/NASA، پردازش تصویر توسط J.-C. Cuillandre (CEA Paris-Saclay)، G. Anselmi; CC BY-SA 3.0 IGO

توصیه های سردبیران







با این حال، در درجه اول از اقلیدس برای مشاهده کهکشان ها در مقیاس بزرگتر استفاده می شود، مانند تصویری که خوشه پرسئوس را نشان می دهد. این خوشه شامل هزاران کهکشان است که صدها هزار کهکشان دیگر در پس زمینه قابل مشاهده هستند.


منبع: https://www.digitaltrends.com/space/euclid-first-color-images/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *