از برند «یکتا ونچرز» رونمایی شد

یکتانت از بازوی سرمایه‌گذاری خود با عنوان «یکتاونچرز» رونمایی کرد. مدیران یکتانت اعلام کردند با این صندوق رسما وارد حوزه سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارها خواهند شد. مدیرعامل یکتانت درباره ماهیت این برند گفت آن‌ها تاکنون در ۱۵ استارتاپ سرمایه‌گذاری کردند و قصد دارند با اعتبار برند یکتانت در حوزه‌هایی مثل دیجیتال مارکتینگ و سایر حوزه‌ها سرمایه‌گذاری گسترده‌ای کنند.

«مهدی فروغی» مدیرعامل یکتانت طی نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد در جهان بیش از ۶۵ درصد از هزینه‌های تبلیغات به دیجیتال مارکتینگ اختصاص دارد اما در ایران این رقم حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد است. این ارقان نشان‌دهنده وجود فرصت‌هایی در بازار است. او در ادامه گفت: «بهره‌مندی از این فرصت‌ها برای ما در قالب‌های مختلفی بوده است؛ گاهی با شکل‌گیری شرکت‌ها در یکتانت و گاهی سرمایه‌گذاری در  تیم‌هایی که خارج از یکتانت شکل گرفته و به یکتانت اضافه شده‌اند.»

فروغی مفهوم و عملیات سرمایه‌گذاری را از جمله مسائل مهم در یکتانت دانست و ادامه داد :«در اواخر سال ۱۴۰۰ به این نتیجه رسیدیم که مانند واحدهای دیگری که در سازمان وجود دارد نیاز داریم بخشی در یکتانت به نام «واحد سرمایه‌گذاری» شکل بگیرد. مسئولیت این واحد کارهای مختلفی بود که در یکتانت وجود دارد مثل بررسی و ارزیابی و شناسایی فرصت‌های موجود در بازار، بررسی درخواست‌هایی که برای سرماه‌گذاری به سمت ما فرستاده می‌شد، گزارش‌دهی و در نهایت هم‌افزایی بین کسب و کارهایی که شکل گرفتند.»

«محمدرضا علمی فرد»، مدیرعامل یکتا ونچرز، در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «در بین شرکت‌هایی که کار سرمایه‌گذاری انجام می‌دهند مدیریت پرتفوی یکی از مهم‌ترین چالش‌ها است زیرا شما با مجموعه‌های مختلفی در ارتباط هستید که آن‌ها منابع و نیازهای مختلفی با شخصیت‌های متفاوتی دارند و مدیریت کردن آن‌ها موضوع مهمی است.» علمی‌فرد درباره چرایی راه‌اندازی یکتاونچرز گفت: «در سال ۱۴۰۱ نیازی که دیده شد این بود که برای ادامه‌دار کردن سرمایه‌گذاری‌ها نیاز به یک بستر و زیر ساخت در شرکت وجود دارد. از این رو یک تیم داخل مجموعه تشکیل دادیم و به بحث مدیریت «پرتفوی» توجه بیشتری داشتیم زیرا تعداد کسب و کارها زیاد شده بود؛ چه کسب و کارهایی که ایجاد کرده بودیم و چه کسب و کارهایی که روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کرده بودیم. باید سیستمی طراحی می‌شد که بتواند در مدیریت زیرمجموعه‌ها کمک‌کننده باشد.»

به گفته‌ او، آن‌ها یکی از سریع‌ترین فرآیندهای سرمایه‌گذاری از ابتدای ارزیابی تا انتهای آن با کیفیت بالا را دارند چرا که منابع انسانی خوبی از همه نظر در اختیار دارند: «در حال حاضر دسترسی ما به منابع نقدی و غیر نقدی هم در یکتانت بیشتر است. تصمیم گرفتیم در کنار یکتانت مجموعه‌ای جدایی داشته باشیم که مسئولیت سرمایه‌گذاری گروه یکتانت را به عهده بگیرد.»

فرآیند جذب سرمایه در سه ماه

یکی از مشکلات استارتاپ‌ها معمولا بحث زمان مذاکرات با سرمایه‌گذار است و اینکه اطلاعی از پایان زمان فرآیند ندارند و معمولا مسیر ارزیابی تا انتها برای آن‌ها بسیار طولانی است.

مدیرعامل یکتاونچرز در این رابطه گفت: « این موضوع در وهله اول بستگی به خود استارتاپ‌ها دارد که چقدر همکاری می‌کنند و در چه مدت زمانی اطلاعات به ما می‌دهند اما از سمت ما تا حداکثر سه ماه پاسخ به آن‌ها داده می‌شود. ما در بحث زمان بندی بسیار حساس هستیم و به زمان بندی تعیین شده بسیار متعهد خواهیم بود. مثل ارزیابی اولیه ما از کسب و کار هفت روز تعیین شده است و ما بسیار مقید به این زمان در عین رعایت استانداردها هستیم. حتی به رکورد جذب شرکتی در دو ماه هم رسیده‌ایم»

مدل سرمایه گذاری و مزیت رقابتی

در این نشست به این موضوع اشاره شد که مزیت اصلی رقابتی یکتاونچرز، ارزش‌هایی است که می‌تواند به شرکت‌ها اضافه کند زیرا در یکتانت، دانش انباشته‌ای در حوزه تبلیغات مازاد بر ارتباطات گسترده و منابع انسانی متخصص که در این مجموعه وجود دارند.

 علمی‌فرد در این توضیح مدل سرمایه‌گذاری یکتاونچرز گفت: « ما به سه مدل بحث مشارکت و سرمایه‌گذاری را پیش می‌بریم. مدل اول بحث سرمایه‌گذاری خطرپذیر است که به شکل روتین جلو می‌رویم و کسب و کارهایی که در حوزه زنجیره ارزش ما قرار می‌گیرند مثل کسب‌وکارهای حوزه بازاریابی، کسب و کارهایی با مدل b2b، کسب وکارهای فعال در حوزه رسانه و تولید محتوا برای ما در الویت هستند زیرا ما هم به صورت فعال کسب و کارها را رصد می‌کنیم و فرصت‌های مناسب را می‌شناسیم.»

مدیرعامل یکتاونچرز مدل دوم سرمایه‌گذاری را نیز بحث ایجاد و راه‌اندازی کسب‌وکارهای جدید با مشارکت کارآفرینان و مدیران با تجربه کشور دانست. به گفته او خود یکتانت به عنوان فعال در این سیستم، باور دارند که نقطه‌هایی وجود دارد که امکان انجام کار دارند و فرصت‌هایی برای خلق ارزش‌ها و شروع کسب و کارهایی در این نقاط وجود دارد: «نکته بعدی اینکه می‌دانیم با منابعی که در دست داریم می‌توانیم ارزشی خلق کنیم که در بازار قابل توجه باشد. این مدل برای ما بسیار ارزشمند است و می‌دانیم که کسب‌وکارها نیاز به نیروهای حرفه‌ای با روحیه‌ی جنگندگی دارند. ما دعوت می‌کنیم از کسانی که تجربه‌ کارآفرینی و مدیریت در شرکت‌های دیگر را دارند درباره فرصت‌هایی که می‌شناسند و فرصت‌هایی که ما می‌بینیم صحبت کنیم.»

علمی‌فرد مدل سوم سرمایه‌گذاری در این شرکت را نیز بحث ادغام و تملیک اعلام کرد: «برای ما جذاب است که کسب و کارهایی که تفاوتی با آن سمت دارند مثلا کمی بالغ‌تر هستند، سازوکارهای مشخصی دارند، هرچند کم اما سودده هستند را بررسی کنیم و اگر تمایلی به فروش دارند برای بحث ادغام و تملیک وارد مذاکره شویم. فرآیند در این جا هم فرآیندهای ارزیابی شبیه همان سرمایه‌گذاری خطرپذیر است البته با این تفاوت که در انتهای مسیر این شرکت‌ها ادغام می‌شوند. البته ما مدنظر داریم که می‌توانیم در آن شرکت به اندازه کافی توسعه ایجاد کنیم یا خیر.»

او در ادامه برای هر کدام از این مدل‌ها مثالی زد و افزود: «در حال حاضر ۱۵ کسب و کار داخل پرتفوی ما هستند. ما برای کسب و کار «ایران سامانه» یک شرکت خوب و تیمی کاربلد که کار را بسیار خوب جلو برده بودند و حالا بعد از ورود ما هم بازیگر اصلی حوزه خودشان هستند.ایجاد کسب و کار با مدیران ما مجموعه‌هایی مثل تریبون و جریان را داریم که مسیر را بسیار خوب طی کردند، رشد بسیار داشتند و در حال حاضر در بیشتر مواقع لیدر بازار خودشان هستند. در بحث سرمایه‌گذاری خطرپذیر هم نمونه‌هایی مثل «نوین هاب» و «تدبیرحساب» را داشته ایم. که با تیم خوب کار را جلو می‌بردند که بعد از سرمایه‌گذاری ما هم رشد خوبی داشتند.»

یکتاونچرز؛ یک برند جدا از یکتانت

در پاسخ به این پرسش که آیا یکتاونچرز یک برند جدا است یا خیر مهدی فروغی گفت: «برند جدا است اما در مقطع فعلی ماهیت حقوقی جدایی ندارد اما در این رابطه چالشی هم نخواهیم داشت و اگر نیاز باشد ماهیت حقوقی را هم جدا می‌کنیم.»

او درادامه به سوال اینکه چه چیزی باعث جدا شدن این برند از بدنه اصلی یکتانت است، گفت: « در یک کلام موضوع اصلی ما تمرکز است. تمکز اصلی در یکتانت در حوزه‌ی دیگری است اما ما می‌خواستیم پاسخگوی نیاز کسب و کارهایی باشیم که در بازه‌های زمانی مختلف به ما اعتماد می‌کنند.»

در ادامه موضوع بزرگ شدن یکتانت و خرید رقبا مطرح شد به این معنا که یکتانت در ابتدای راه شرکت‎‌هایی را که حس می‌کند توانایی رشد و تبدیل شدن به رقیب را دارند با سرمایه‌گذاری به خود متصل می‌کند. فروغی در این رابطه اعلام کرد: «فرصت‌های بسیاری هول این کسب و کارها وجود دارد که می‌توان به سمت آن‌ها رفت و به نیازهای مشتری پاسخ داد. به امروز کشور که نگاه می‌کنیم، فکر میکنم محدودکننده اصلی پاسخ ندادن به نیازها است. ما پاسخ گویی به نیازها در الویت اولمان قرار دارد.»

علمی‌فرد نیز در رابطه با برند یکتاونچرز و هدف اصلی آن گفت: « هدف اصلی ما بیشینه کردن ارزشی است که به مشتریان ارائه می‌دهیم. نگاه ما یکتاونچرز هم همین است. درست مثل اتفاقی که در درون شرکت می‌افتد و توسعه داخلی و محصولات جدید داریم. اگر جایی بتوانیم کسب‌وکاری را به خودمان اضافه کنیم که نفع بیشتری به ذی‌‌نفعان برساند این کار را انجام می‌دهیم. به نوعی یکتاونچرز به دنبال بالا بردن دامنه ارزش های خودش است.»


منبع: https://digiato.com/iran-technology-news/yektanet-yektaventures-investment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *