نشست اخیر سران گروه ۲۰ که در دهلی نو برگزار شد، دیدگاه نخست وزیر نارندرا مودی برای ریاست جمهوری هند را تأیید کرد که حول محور ایده “ما یک زمین، یک خانواده هستیم و یک آینده مشترک داریم” است.
در راستای این چشم انداز، رهبران کشورهای G20 متعهد شده اند که به نابرابری های دیجیتال موجود رسیدگی کنند و پیشرفت ها در توسعه فراگیر و پایدار را تسریع بخشند. برای آن، آنها نیاز به تنظیم برخی فناوریها را به روشی انسان محور تأیید کردند.
تنظیم و تدوین سیاستها در مورد ارزهای دیجیتال و سایر داراییهای دیجیتال
رهبران G20 متعهد به نظارت بر خطرات مرتبط با تحولات سریع در اکوسیستم کریپتو و سایر داراییهای دیجیتال هستند و توصیههای سطح بالای هیئت ثبات مالی (FSB) را تأیید کردند. این به معنای تنظیم، نظارت و نظارت بر فعالیت ها و بازارهای مربوط به دارایی های رمزنگاری و همچنین ترتیبات جهانی استیبل کوین است.
رهبران G20 همچنین به نقشه راه طراحی شده توسط FSB و سایر نهادهای نظارتی برای حمایت از یک سیاست هماهنگ و جامع و چارچوب نظارتی توجه کردند. این چارچوب ریسکهای مختلف، بهویژه ریسکهای خاص بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه (EMDE) را در نظر میگیرد. رهبران همچنین بر لزوم تشکیل یک گروه ویژه اقدام مالی (FATF) برای مبارزه با خطرات پولشویی و تامین مالی تروریسم در مقیاس جهانی تاکید کردند.
وزرای دارایی و روسای بانک مرکزی کشورهای عضو در نشستی که برای اکتبر ۲۰۲۳ برنامه ریزی شده است، درباره پیشبرد نقشه راه بحث خواهند کرد. رهبران همچنین بینش های ارائه شده در گزارش BIS “اکوسیستم رمزنگاری: عناصر و ریسک های کلیدی” را تایید کردند.
بررسی تاثیر ارز دیجیتال بانک مرکزی
رهبران گروه ۲۰ اذعان کردند که ممکن است برخی از پیامدهای مالی کلان بالقوه ناشی از معرفی و استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) باشد و به دنبال بررسی تأثیر CBDC ها بر پرداخت های فرامرزی و پیامدهای آنها برای سیستم پولی و مالی بین المللی
آنها همچنین به بینش های به اشتراک گذاشته شده در گزارش مرکز نوآوری BIS (BISIH) با عنوان “درس های آموخته شده در مورد CBDCs” توجه کردند و به گزارش صندوق بین المللی پول در مورد اثرات بالقوه مالی کلان پذیرش CBDC توجه زیادی خواهند داشت.
اطمینان از توسعه هوش مصنوعی مسئولانه و به نفع همه
برای اطمینان از توسعه و استفاده مسئولانه هوش مصنوعی، رهبران گروه ۲۰ پذیرفتند که باید به اصول کلیدی مانند حفاظت از حقوق بشر، شفافیت، انصاف، پاسخگویی، مقررات، ایمنی، نظارت انسانی، اخلاق، کاهش تعصب، حریم خصوصی و حفاظت از داده ها.
در عین حال، آنها همچنین باید اجازه دهند هوش مصنوعی با پتانسیل کامل خود به گونه ای توسعه یابد که به طور عادلانه به نفع همه باشد و در عین حال ریسک های مرتبط با هوش مصنوعی را مدیریت کنند. برای این منظور، اعضای G20 با یکدیگر همکاری خواهند کرد تا همکاری های بین المللی و بحث های بیشتر در مورد حاکمیت بین المللی برای هوش مصنوعی را ارتقا دهند.
برای این کار، رهبران بر تعهد خود به اصول هوش مصنوعی G20 که در سال ۲۰۱۹ ایجاد شد، تاکید کردند و متعهد شدند که اطلاعاتی را در مورد نحوه استفاده از هوش مصنوعی برای مقابله با چالشهای اقتصاد دیجیتال به اشتراک بگذارند.
رهبران همچنین متعهد به اتخاذ یک رویکرد نظارتی و حاکمیتی هستند که ضمن در نظر گرفتن خطرات مرتبط با هوش مصنوعی، نوآوری را تشویق میکند و اطمینان میدهد که مزایا به حداکثر میرسد و خطرات به حداقل میرسد.
آنها همچنین به طور فعال کاربرد مسئولانه هوش مصنوعی را برای کمک به دستیابی به اهداف توسعه پایدار (SDGs) ترویج خواهند کرد و بر تأثیر مثبت آن بر جنبه های مختلف جامعه تأکید می کنند.
منبع: https://www.firstpost.com/tech/news-analysis/g20-delhi-declaration-vows-to-closely-monitor-risks-of-fast-paced-developments-in-the-crypto-ai-13104412.html